“The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.” ― Bob Marley ;)

Why Should I?

السلام عليكم 
こんにちは、フォロワ!
I'm back ..
But today i'm not going to write anything.
I'm not in the mood.
As for that, I just put some picture to present how am I feeling lately.
So, enjoy. :)








That is all for today.
See you next time.
Wassalam.





Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

~Love That Never Was~

Assalamualaikum. 

My dear follower, sy kembali berblogging lagi hari ini. Wahh ! rajin sungguh ? Bhahahaha. biasalah org takde keje. Sabor je lah <-- bak kata si Usop Wilcha tuh. Hmm, tak abis2 lagi penangan HANTU KAK LIMAH ni. Pelik benoo .. hahaha. Btw, bukan tuh yg I nak ceciter dlm post terbaru nih. Hari ni tak tahu la kenapa tangan sy rajin sgt menekan nekan keyboard; melilau-lilau cari SOMETHING yg INTERESTING kat internet ni. kahkahkah~ Tapi tak sia-sia pun.. I've found it!! Dlm keseronokan mencari-cari lirik lagu tetibe jumpa sebuah SHORT STORY yg tak diketahui siapa penulisnya. Dan bukan itu yg sy interested sebenarnya. muahahahaha. Jalan ceritanya 99% sama dgn kisah hidup yg pernah sy lalui, watak && plot tak samalah. [alahh citer lama tp tetiba ingat balik bila TERbaca cerita nih]. Nak tahu ceritanya cmne? Baca kat bawah ni hah :

Love That Never Was
by Anonymous Writer



It was the first year of my college. We were in the same class but he never saw me. One night i was crying by my hostel window missing my friends back at home and this was the first time he saw me. It was like we fell in love. We kept on looking at each other for a few minutes when a flash of lightning brought us to reality.

The chemistry was beyond our understanding. We had never felt such a strong pull towards each other. but the pull was for sure. slowly the eye locks started increasing and it became a common feature of the campus. our love was budding slowly. and it was something that both of us liked. i thought i was in love.

But reality crashed right in front of me one night. It was a similar night the day when we first saw each other. we were working on the same project. and it was like everything was awesome. But that stormy night was different from the rest. As i entered the common room i heard him talking on the phone. he was speaking to his friend. He said that all that he was having with me was fun and there was no such hassle of love or things like that. it was a short fling.

Within a few moments the earth slipped below my feet and i was numb for a second. the first time in my life i was at loss of words. i did not know where i went wrong. it was just that the guy that i had chosen had never loved me. All this time i thought i was in love but it was a ll a short fling for that person. it was mainly coz he had never loved me. and i thought i was in love with him. for months i kept on trying to figure where i went wrong but all that i got in return were empty answers.

Today i have become strong. i don't cry as usual but the old memories very often hit on the shores of my mind. and in one part of my heart i still love him for he was the first person i ever loved and
first love cannot be forgotten soon.

~THE END~

Hah, macam ni lah ceritanya. Sinopsis dia lebih kurang mcm ni: Diorang ni classmate tp si jejaka ni tak pernah jumpa pompuan ni. Pompuan ni suka kat lelaki ni (I mean, jatuh cinta la) masa dia tgh sedih2, rindu kawan dia. Pastu sedang asyik diorg berpandangan tuh tetiba kilat kacau daun lak. hehehe. Bengong! Hmm, sedih kan. Suatu hari , dia dengar lelaki tu cakap kt phone ngn kawan dia.. Dia spt tahu yg lelaki tuh sebenarnya tak pernah sayangkan dia, dgn erti kata lain dia DIPERMAINKAN la. huhuhu. Berbulan2 dia cuba cari kesalahan apa yg dia dah buat tapi takde jwpn. Sekarang dia dah kuat, dia tak nangis lagi mcm biasa dia buat tp kenangan lama tuh sentiasa bermain dlm sudut fikiran dia. Dan yg buat sy terharu, SHE STILL LOVE HIM!! Because that guy was her FIRST LOVE. See, cinta pertama mmg susah nak lupa lah. Like I do..I will always LOVE HIM eventhough i realize that he doesn't love me. THANKS TO HIM i'm becoming more mature about THIS kind of love. :)


from this short poem (kat bawah ni lerr!) I learn something important -->

Life Is A Gift

Today before you think of saying an unkind word -
Think of someone who can't speak.

Before you complain about the taste of your food -
Think of someone who has nothing to eat.

Before you complain about your husband or wife -
Think of someone who's crying out to God
for a companion.

Today before you complain about life - Think of
someone who went too early to heaven.

Before you complain about your children - Think of
someone who desires children but they're barren.

Before you argue about your dirty house, someone
didn't clean or sweep -
Think of the people who are living in the streets.

Before whining about the distance you drive - Think
of someone who walks the same distance with their feet.

And when you are tired and complain about your job -
Think of the unemployed, the disabled and those who wished
they had your job.

But before
you think of pointing the finger or
condemning another -
Remember that not one of us are without sin and we
all answer to one maker.

And when depressing thoughts seem to get you down -
Put a smile on your face and thank God you're alive
and still around.


Life is a gift, Live it, Enjoy it, Celebrate it and fulfill
it.


Eventhough we didn't love someone that love us, NEVER to ignore their feeling. Appreciate them!

But you don't have to worry dear, I never stop waiting. 


That's all for today. Thanks for reading. :)
~WASSALAM~

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

KU PAHAT NAMAMU DI DINDING HATIKU BUAT SELAMANYA

Assalamualaikum.

Saya kembali lagi. Apa khabar followerku sekalian? Ada sihat semuanya? Alhamdulillah, sama-sama kita bersyukur di atas nikmat yang Allah SWT telah kurniakan ni. NIKMAT KESIHATAN~ ngehehe. Pada yang tak sihat tu, GET WELL SOON. Rajin-rajinkan diri anda menelan ubat yang tak berapa mau sedap tuh. kahkahkah.. Well, saya memang dah lama tak sakit (i mean sakit yang agak parah la-kalau setakat demam..hmm, tak payah cakap) , terasa rindu pulak saat-saat sakit tuh. LOL <-- orang tidak normal memang cmni. HARAP MAKLUM. Muafafafafafafafa again. ;)

ehem ehem, hari ni saya nak post tentang sesuatu yang saya nak post lah kan?? HAHA. bengong bengong ! takde takde gurau sahaja BAH~ ngehehe. YESTERDAY, saya post camni kt FB ; SILENCE DOESN'T MEAN I GIVE UP. I'M SURE, I'LL BE BACK! :)) bagi sy, ayat ni penuh makna. HEHEHE. mmg la sebab sy yg post, sy tahu la apa motif disebaliknya. ngee~ bengong sekali lagi. gahahahaha~ Actually memang ada maksud disebaliknya.

Mula-mula sekali sy nak cerita tentang ORANG ITU kt dalam blog ni tapi TAK JADI. hahahaha~ segan + malu + takde maknanya pun. hahaha~ Hmm, susah jugak jadi sang pencinta ni kan. Bila dah sayang, susah nak lupakan.. Entahlah, macam-macam cara dah sy buat untuk SINGKIRKAN DIA drpd hidup sy tapi HAMPEH! Tak boleh, dengan erti kata lain; TAK BERHASIL . Duh! sy dah tak tau la nak buat apa lagi. Blurr tahap dewa ni. muafafafafafa~ Ciskek && keju betul.

Tapi kan, bila fikir balik.. rasanya tak sia-sia kot penantian 1000 tahun (kononnya lah) sy ni. muahahahaahaha. sy mmg nak STOP menyusahkan hidup dia buat masa ni TAPI sy tak kata sy STOP sayang dia . HAHAHAHAHA <-- Evil Laugh. Sy cuma dah rasa penat sangat && nak berehat sementara waktu. Lain kali kalau kekuatan sy dah pulih balik, sy HURU-HARA kan hidup dia balik. Bhahahaha <-- Jahatnya kamu! Lantaklah. Hope dia rindu la saat-saat sy menganggu-gugat hidup dia tuh. (Stalker terhebat Alaf 21!) Sy selalu view profil dia whenever sy online FB. <-- Keterlaluan. HAHA. Tp Alhamdulillah, Allah swt bagi petunjuk kt sy. SABAR SABAR && SABAR : Pasti ada hikmahnya. 

Hmm LAGI, bukan senang nak SAYANG kt someone ni. (orang mcm sy ni tak mudah jatuh cinta sebenarnya tp entah apa la yg ada kt dia sampai sy macam kena PUKAU) hahahaha. Bengong lagi , bengong lagi. Dah dah, sudahlah merepek tu. Camni je la, sy tahu sy masih sygkan dia WALAUPUN dia tak berapa nak sygkan sy KOT. Sy berhenti kat sini je, I mean sy tak mahu la terus-terusan ganggu dia lagi. Hope dia HAPPY pasni EVEN sy tak happy. For HIS sake. Itu sahaja yg mampu sy lakukan. SELAMAT BERBAHAGIA.

THIS IS FOR YOU:

"Saya sudah berputus asa untuk mengemis cinta daripadanya lagi. Apapun harapan saya cuma satu. SAYA HARAP DIA TAHU YANG SAYA SAYANGKAN DIA."-


AND THIS IS ALSO FOR YOU:

Jika suatu saat anda merindukannya dan ingin memberinya kesempatan, dia akan sedia 
menunggu kerana sebenarnya dia tidak pernah mencari orang lain~




P/s : I really miss my besties there. Afifah Zaki, Niesa Hussein, Amirah Mahtar, Hidayah Haron --> frust tak dapat join korg REUNION but THANKS FOR CALLING ME THAT NIGHT. Bestffriend forever yah! Sayang korg semua tau tau ! MISS YOU ALL.

That's all for today. Have a great day ! TO YOU; May Allah always protect you && make you understand how deep my love for you. THANKS & I love you~ :)  

WASSALAM.

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

Assalamualaikum .
Hello my dear followers~
Today i am going to write about some sort a questions that i've found yesterday. Yesterday?? skang baru mahu post.. Oh M GGG ~ Hehehe. Bangga la sikit weh! At least kau ada post something hari ini. Well, sudah agak lama kau tinggalkan blog kau yang buruk nih. HAHAHA. Lama kah? Cop cop cop , nanti sy check recent post punya tarikh eh. muafafafafa~ <-- cara gelak terbaru. syok apa! LOL ehem ehem , dah start merepek dia ni. Okay, sila lihat soalan di bawah. Semuanya sy jawab sekadar suka-suka. Ada gak la certain question yg TERexcited lak mahu jawab. HEHE. Well, check it out babe *wink wink!

-Here is the questions-

How old would you be if you didn’t know how old you are?
-Err, i am seventeen. NO! Eighteen. =.=

Which is worse, failing or never trying?
-Never Trying lor!

If life is so short, why do we do so many things we don’t like and like so many things we don’t do?
-hmm, its say about life. Nothing is better other than hoping and hoping to get and give the best. So, as life goes on we've force to do everythings either we like or not. It's GOD willing btw. :)

When it’s all said and done, will you have said more than you’ve done?
-Said and done always come together.

What is the one thing you’d most like to change about the world?
-Save the Flora and Fauna!

If happiness was the national currency, what kind of work would make you rich?
-err, i don't think so .. =.=

Are you doing what you believe in, or are you settling for what you are doing?
-I do what I believe and I have to settle what i've done.

If the average human life span was 40 years, how would you live your life differently?
-I don't know .

To what degree have you actually controlled the course your life has taken?
-Infinity.

Are you more worried about doing things right, or doing the right things?
-Both.

You’re having lunch with three people you respect and admire.  They all start criticizing a close friend of yours, not knowing she is your friend.  The criticism is distasteful and unjustified.  What do you do?
-Tell them not to critize other people without knowing the truth.

If you could offer a newborn child only one piece of advice, what would it be?
-Keep your religion.

Would you break the law to save a loved one?
-Of course I do.

Have you ever seen insanity where you later saw creativity?
-Most of the time. :)

What’s something you know you do differently than most people?
-Stalking HIS profile. muahahahaha. 

How come the things that make you happy don’t make everyone happy?
-Because every person is different!

What one thing have you not done that you really want to do?  What’s holding you back?
-MARRIED HIM. Its LOVE && LOYALTY that hold me back. Sounds confident kan? Insyallah.

Are you holding onto something you need to let go of?
-Certainly. =.=

If you had to move to a state or country besides the one you currently live in, where would you move and why?
-Peninsular Malaysia. Cause I don't wanna be further away from HIM. :)

Would you rather be a worried genius or a joyful simpleton?
- Worried Genius.;)

Why are you, you?
- Cause I AM WHAT I AM.

Have you been the kind of friend you want as a friend?
-Yes, more than that. I'm being too good till it harms myself. THANKS.

Which is worse, when a good friend moves away, or losing touch with a good friend who lives right near you?
-Losing touch with a friends near me! sob sob sob* :'(

What are you most grateful for?
-Being a Perfectionist! lol ;)

Would you rather lose all of your old memories, or never be able to make new ones?
-Lose all memories!

Do you remember that time 5 years ago when you were extremely upset?  Does it really matter now?
-No , it haven't bothering me now. Life goes on.

What is your happiest childhood memory?  What makes it so special?
-Hmm, too many kot. Because i'm growing now.. what happen in the past; childhood time never gonna happen in the future. 

At what time in your recent past have you felt most passionate and alive?
-Getting close to Allah SWT. Feel like i am alive! :)

If not now, then when?
-One fine day.

If you haven’t achieved it yet, what do you have to lose?
-Sadness. Get rid of the sad feeling and and continue to achieve it!

Have you ever been with someone, said nothing, and walked away feeling like you just had the best conversation ever?
-YESS , i do with my besties . ;))

Why do religions that support love cause so many wars?
-Allahualam.

If you just won a million dollars, would you quit your job?
-NO. Money runs out maa..

Would you rather have less work to do, or more work you actually enjoy doing?
-MORE WORK THAT I ENJOY!

Do you feel like you’ve lived this day a hundred times before?
-No.

If you knew that everyone you know was going to die tomorrow, who would you visit today?
-Oh gosh , I really can't tell it.. =.=

Would you be willing to reduce your life expectancy by 10 years to become extremely attractive or famous?
-No, i don't think so.

What is the difference between being alive and truly living?
-Way of life, i guess.

If we learn from our mistakes, why are we always so afraid to make a mistake?
-Because there's no confidence in ourselves. 

What would you do differently if you knew nobody would judge you?
-Shut up.

When was the last time you noticed the sound of your own breathing?
-Last three days. HAHA

What do you love?  Have any of your recent actions openly expressed this love?
-I LOVE EVERYTHING that loves me. Especially Allah SWT.YES YES and YES ~

In 5 years from now, will you remember what you did yesterday?  What about the day before that?  Or the day before that?
-Insyallah if Allah strengthen my mind , I will remember each things i've done today~ :)

Decisions are being made right now.  The question is:  Are you making them for yourself, or are you letting others make them for you?
-I am making them for myself, NO OTHER!!! 


That's all for now. Esok2 kita sambung lagi soalan2 lain okay. GTG now! Buhbye. Enjoy Reading this post!! Daa~ Wassalam. LOVE YOU PEEPS~



~END OF QUESTIONS~

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

Speechless~

Assalamualaikum.

Sy kembali lagi pada hari ini untuk meluahkan rasa hati yg sangat tak tenteram skang ni. :') Hmm, ntah la ..

Okay je ...

Cool ..

Relax ..

Uhukuhuk .. *coughing*

How to start eh? Err, camni lah.. Hah!! Ya , itulah yg sy nak post.. Tuhhh -->>>

SPEECHLESS!!! 

Dalam bahasa Malaysia : Tak terkata ! :) hahahahaha .

Sisebabkan sy mmg dah tak tahu nak cakap cmne.. sy post pics kat bwh ni je la. Tengok je gambar2 ni memang org dapat teka apa yang sedang sy rasa :') . Tengok la, tengok -->>













Cau dulu~ :')
Wassalam.





Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

Islam dan Cinta

Islam menganjurkan lelaki dan wanita bertaaruf iaitu berkenal-kenalan sebelum mengikat pertunangan. Cara bertaaruf menjaga adab dan syariat. Pasangan tidak berdua-duaan tetapi ditemani oleh orang tengah mahupun ibu bapa sendiri. Bercinta pula perlu punya tujuan. Apa tujuan cinta monyet? Sekadar suka-suka atau untuk mencari pengalaman? Jika benar, bukankah itu alasan-alasan yang menyedihkan? Bercinta adalah berkasih sayang. Mampukah untuk kita berkasih sayang dengan seseorang yang asing jika kita belum mampu menyayangi ahli keluarga sendiri? Maka jika benar, kita berkasih sayang dengan orang luar perlu sama seperti berkasih sayang dengan ahli keluarga sendiri. Tetapi adakah perkara ini benar-benar berlaku di antara pasangan yang menyatakan diri mereka bercinta? Bagi saya, untuk memahami istilah cinta, saya perlu memahami erti mencintai diri sendiri, mencintai ahli keluarga, mencintai rakan-rakan dan yang lebih utama mencintai Allah dan RasulNya. Saya perlu menguasai erti cinta ini sebelum mencintai seseorang yang asing - lelaki dalam hidup seorang wanita. Terlalu teoritikal? Pandai-pandailah mencari cara untuk amalinya. Semakin dewasa saya semakin memahami dan lihat sendiri teori-teori cinta secara praktikalnya (bukan saya yang bercinta, tetapi melihat realiti disekeliling). Cinta itu perlukan kepercayaan dan tanggungjawab. Cinta itu memberi tanpa mengharap balasan. Teori ini memang benar untuk menyelesaikan masalah-masalah perkahwinan yang saya ketahui(bukan menjaga tepi kain orang, tetapi mungkin diri sudah cukup dewasa memahami permasalahan ini). Perkahwinan yang memang bergelora. Sesekali terasa takut pula memikirkannya. Tetapi seperti kata emak; Jalan ini mudah sahaja jika manusia ambil jalan yang lurus. Tetapi hakikatnya, ada yang memilih yang bengkang-bengkok.

Jual mahal? 

Setelah berusia dua puluhan dan masih tidak berpunya atau tidak pernah ber'boyfriend', maka masyarakat amnya masih mempunyai stigma bahawa tuan punya badan mungkin jual mahal. Nasihat seperti , jangan jual mahal nanti tidak laku dan sebagainya dilontarkan.
Persoalannya, setelah beberapa perkara seperti di atas dibangkitkan, adakah benar bahawa seseorang yang tidak ber'boyfriend' itu wajar dikategorikan sebagai jual mahal atau memilih? Atau mungkin tuan punya badan sekadar menongkah norma masyarakat kerana tidak bersetuju dengan gejala couple yang dipandang sebagai satu kemestian dan kebiasaan?
Atau mungkin tuan punya badan benar-benar memikirkan erti sebenar cinta dan berkasih sayang? Isu yang berat untuk difikirkan bersama. Masakan tidak, di dalam hadis daripada Nabi s.a.w. yang menegaskan dengan maksud bahawa :

"Sesiapa yang telah berkahwin dikalangan kamu maka dia telah sempurnakan separuh dari urusan agamanya dan hendaklah dia bertaqwa kepada Allah pada setengah atau separuh urusan agama yang selebihnya".

Masakan cinta dan perkahwinan perkara yang main-main sekiranya sebesar ini ganjaran yang dijanjikan Allah.

Credit from: I Luv Islam. 

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

I Miss You~

Assalamualaikum.

Hey para blogger & follower yang dikasihi. Hari ni sy nak post pasal *refer post title*.
Hehehe, Jujur sejujur-jujurnya.. sy sgt merinduinya. Ahahahaha, bila la agaknya dapat tengok muka dia yg takde la comel sangat pun tuh. lol Muafafafafafaafa~ Aishh, sukar digambarkan kerinduan ini tapi nak buat camne kan? kita dapat rindu daripada jauh je *Actually dah cakap kat dia pun! LOL*


huhuhu, awak.. sy rindu awk tahu takk.. ^_________^ ! rasa macam nak tumbuk, sepak, picit, gigit awk je. hahaha. Bila? Bila? Bila? Bila? Awk nak kawin ngn sy? HEHEHEHE~ *Giler ke sy ni? Suka berangan! LOL* tp, sumpah weh...sy tak nak tak nak tak nak tak nak ORANG LAIN. Muahahahahaha~ Sy tak kisah tunggu 10 tahun lagi. HAHA. Biarlah apa org kata. I AM WHAT I AM , I DO WHAT I WANT maa. Tak salah pun menyayangi seseorang asalkan tak lebih drpd rasa kasih kpd-NYA! (I ALWAYS LOVE ALLAH SWT). Ahaha, bak kata my bestie Dini Marinah ;its up to you bah, as long as you're HAPPY with your choice. Lebih kurang camtu la. :D I Love you Dini~~ ^______^

Jap jap jap, ada lagi.. Tgk pic bwh ni -->>
lawa kan lawa kan kan kan kan?? ^____^
ni kawan baik sy .. eh eh, apa tujuan sy insert pic dia kat sni? Ahahahah, saja2 nak pomote muka lawa dia. kahkahkah. sorry kakngah! Lalalala. JOKING Maa~ actually, sy nak ucap WELCOME TO BLOGGER world! HEHE. Kawan sy yg lawa ni nama dia WAN HANISAH . Kitorang panggil WAN je. kadang2 sy ngn mirah ngn sape tah lg, panggil dia Anis. HEHE. Comel kan dia ni?? EE, geramm! Nak cubit2 pipi dia yg tembam tuh. :D By the way, sape2 yg sudi..sila la follow blog dia. Dia budak baru nak start blogging maa. tunjuk ajar la dia, taw taw taw ! 

And that's all for now; lain hari kita jumpa lagi. itu pun kalau sy rajin nak update post! muafafafafafafafa~

SAYONARA! Wassalam.

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~