“The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.” ― Bob Marley ;)

Begitulah Pengakhiran Sebuah Penantian.

Assalamualaikum.
Ehem ehem , saya kembali lagi hari ini. Seperti yang anda ketahui, keputusan SPM 2010 baru sahaja dikeluarkan serta diumumkan semalam: 23 MAC 2011. Hmm, tak payah komen sebab saya juga merupakan salah sorg calon SPM 2010. Yang, boleh dikatakan errr , apa ya?? Agak gabra serta takut menantikan saat-saat getir ni. Yah, itu yang lebih tepat la. HAHA , err apa saya merepek ni? lol

Straight to the point, jujur dan tersangat jujurnya saya menyatakan bahawa saya teramat takut menantikan saat tibanya keputusan SPM dikeluarkan. Pergghh, tapi fedup gyle nak tunggu berbulan-bulan Dah la tak buat apa2 mase berbulan2 menanti result tuh. Tanam Anggur je la keje . Yaa, back to the point. 23 MAC 2011, saya bagaikan ARTIS popular , penuh kotak mesej saya dgn pertanyaan bertubi-tubi tntg SPM. Membuatkan saya semakin MENGGIGIL and says; Ape la diorg ni..owg tgh gelisah and gabra camni pun nak soal siasat bagai nak rak. Takde kesabaran langsung. HAHA, ni before saya dapat result lagi. After pertanyaan bertubi-tubi itu diajukan, saya pun memulakan langkah awal dengan menghantar mesej ke 15888 [talian atas line untuk check result SPM]. Almaklumlah, dah tak sabar mahu tahu result . Plus, sekolah saya berada di rantau lain. Memang tersangat jauh jaraknya, malah dipisahkan oleh Laut China Selatan. Perghh, malang sungguh insan macam saya ni kan. Pi carik sekolah yang jauh sangat daripada kampung halaman. Nak buat cmna lagi, bukan kah JAUH PEJALANAN, LUAS PANDANGAN. Banyak ilmu pengetahuan kita peroleh. Nahh!!!

Dah dah la merapu tuh, cukup eh. Hari ni kita nak post pasal result SPM la. HEHE. Ya, result SPM. Setelah 30minit menanti dengan sabar akhirnya pada suatu detik tuh saya dikejutkan dgn Ringtone mesej "BTD - Infinite" kegemaran saya tuh. Saya dengan sepantas kilat mencapai HP saya dan lihat nombor yg tertera.. OMG! 15888. Tanpa berlangah saya pun bukak la mesej tuh ...... Rupanya mesej tuh cakap camn, "Maaf, keputusan SPM hanya akan dibuka pada pukul 10.00am pada tarikh 23 Mac 2011." <-- lebih kurang cmni la. Pastu bila dah pukul 10 pagi, saya cuba lagi tapi balasan yang sama jugak. Pastu saya tak putus asa, dalam hati; "Apo kono diorg ni, baik tak payah buat kemudahan cmni" then after 10minutes saya cuba lagi sekali.. HAMPEH! Saya terima benda yg sama jugak. Aduhai, bengang gile aihhh masa tuh ! Mulut saya dah mula terkumat kamit mengutuk org2 yg mencadangkan idea check result gne sms ni. HAHA.  Dan sy mencuba utk kali terakhir.. Sempat gak la sy terfikir yg positif  masa tuh,"Aishh, sabo je la line ni..nasib baik bukan sy sorg je calon SPM yg tgh busy taip sms skang!" Hahaha . kelakar gak bila ingat balik. After a minute, ade mesej msuk kat inbox sy.. Tup tap tup tap, berdebar dah ni..Sy tarik phone perlahan2 DAN ... "Aduhai akak saya ni, buat saspen je!" Akak sy sibuk tanya dah dapat result melalui sms ka?? Sy pun cakap la tak dapat lagi. Rupanya dia dah dapat dulu , sebelum tuh dia busy mintak No. Angka Giliran sy. SABO JE LA ! Sy ni yg dah berkali-kali send msj tak sampai2 BUT akak sy sekali send je terus dapat!! Hampeh tol! Hehehe, tak kisah la. Nak tahu result sy? Hmm, agak mengecewakan bagiku namun bagi org lain result sy ni kelihatan sempurna . NO NO ! Sy bersyukur & redha dgn apa yg sy peroleh tapi yelah.. rasa kecewa tuh tetap ada. Result tak sampai target la katakan. HUHU. But, this is the best i get and i have to admit it, if and only if i being serious Studying since the first & I'm really sure i get the very excellent. Just GRIN AND BARE IT la . Life must go on kan??? :) 5A's is good enough for a person yg MALAS study mcm sy nih. huahuahuahua.. takpe la kan. Parjalanan kita masih jauh lagi laa.. Tabahkan hati ya for me and my BESTIES; Dini, Musfirah, Afifah, Amirah,Wan, Ratnah, Suhaidah, Hidayah, Leonetha, Ivy, Dinar, Amir, Asyraf, Qaushar, Bibi, Sazmer, Farid, Megat ETC . Congrats for our results!! 

Mana nak pegipasni eh?? Hmm, tu tak tahu lagi.. 


Hah, nampak pic kat atas ni !! Kita mesti pelajari sesuatu dari hidup kita! Sesuatu yg mampu mengubah hidup kita ke arah yg benar. Credit to all SPM candidates yg baru dapat result kat luar sana tuh; Jumlah A yg kita dpt tak menentukan kejayaan kita seumur hidup. Ia hanya sebagai bukti kelayakan serta penentuan hidup kita selepas SPM. Tak dapat A tak smestinya kita tak berjaya, apa yg penting, kita dah buat yg terbaik & hanya itulah yg terbaik kita mampu capai so, bersyukur la. Jika tak berjaya hari ni pasti hari esok. So, belajar la dpd kegagalan hari ni. that's the meaning of these pic. :)


Again, CONGRATULATIONS to all of the SPM's candidates.
GOOD JOB, WELL DONE!
~Keep up the good works~


Dah dah la tuh , tak usah dikenang lagi kisah lalu. Masa pantas berputar. Hargailah masa yg ada dgn membetulkan kesilapan lalu. Gagal sekali tak bererti gagal selamanya.. Banyak lagi ikhtiar lain yg boleh memberi kejayaan kpd kita , walaupun bukan kejayaan 100%. Kalau kita nak berjaya, kita kena la usaha. Dan setiap kejayaan pasti ada dugaannya. Jangan ingat semua org yg berjaya tuh sentiasa punyai masa hadapan yg cerah. Bcoz, ramai gak yang tersasar dari landasan dan menghancurkan masa hadapan mereka yg dah cerah tuh.GOODLUCK okay! :)


Wassalam.

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

No comments: