“The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.” ― Bob Marley ;)

BEAST Yoseob - Cracks of my broken heart Starry night radio


"Cracks Of My Broken Heart"

Maybe we need just a little more time
Time that can heal what's been on your mind
You can find what we lost before it all slips away
We need time to mend from the mistakes I've made
God only knows what a heart can survive
So many tears from all the pain in our lives
And where else could we go after all we've been through
I still believe my life is right here with you

So just hold on
And it'll wont take long
I hope that you can love me
When the pain is gone
I don't want us to fall through the cracks of a broken heart
Don't want us to fall through the cracks of your broken heart

I know its taking a while but every lesson, i've learned
And if your heart speaks tonight, I'll hear every word
If you want to be free I'll never stand in your way
But with all that I am, I'm asking you to stay

Hold on
And it'll wont take long
I hope that you can love me
When the pain is gone
I don't want us to fall through the cracks of a broken heart
Don't want us to fall through the cracks of your broken heart

There's a light that can burn
It exists in the heart
You can feel it when you know love is true
If you could try to be strong
And keep the light burning long
It took a lifetime but i found it in you

Hold on
And it'll wont take long
I hope that you can love me
When the pain is gone
I don't want us to fall through the cracks of a broken heart
Don't want us to fall through the cracks of your broken heart


Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

AAA ダイジナコト pv


Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

I Heart Photography!

Assalamualaikum.

Bertemu lagi kita kali ini. Hari ni org nak post pasal FOTOGRAFI~
Hmm, cakap pasal fotografi ni.mestilah melibatkan KAMERA dan IMAGE atau gambar yang diambil. HEHE. For your information, saya memang berminat dalam fotografi tapi takde lah maniac sgt. Dan saya juga ada cita-cita nak beli kamera digital Nikon DSLR . Hehehehe~ Insyallah tercapai la kan. Yalah, saya ni nak kata mampu..takdelah mampu sgt pun. HEHE. Daripada menengah rendah lagi saya ni digelar org yg "GILA GAMBAR" not SAKAI eh. Hahaha, no offense saya ni memang handal bab2 POSING dpn kamera. Apatah lagi nak snap pic org! kahkahkah. Kat bawah ni salah satu pic yang saya amik. LAWA kan!! Hehe.. Check out -->>


see pics bwh ni. Lawa kan!!! -->> 



♥ Aku ingin menjadi pendampingmu berjuang di jalan Allah
♥ Aku ingin menjadi tulang rusuk kiri yang teguh buatmu
♥ Aku ingin menjadi srikandi yang sentiasa berada di sisimu
♥ Namun..
♥ adakah aku layak mendapat cinta insan sepertimu?
♥ Sedangkan aku tidak punya apa-apa
♥ Aku hanyalah gadis biasa
♥ Yang sarat dengan khilaf dan dosa
♥ Mahukah kau mencintaiku?

CEH! Sempat lak bermadah pas nampak pic ni. ^____^
I MISS HIM. :D




gambar love kat tengah tuh menarik perhatian! gmbr bertema vintaj ni memang lawa. HEHE.



Kelakar la nengok pic kt atas ni . Teringat lak zaman dolu2 . HAHA. FYI, perangai sy sebijik je ngan siput vavi nih. Moist moist betul nak bergerak. bukan ape la, saya ni kalau dah diarahkan buat sesuatu, lambat sgt respon. Sabo je la ! HAHA. Tapi sekarang dah insaf kot. maklumlah dah meningkat usia, umur saya skang bukannya 12 tahun tapi 18 tahun maa ! ;)



Wuuu, ada ka buah oren colourful cmnih? Fuhyoo..lawa gyle. Mesti sedap kan!! Hehehe. kalau korg jumpa beli satu untuk saya tau! Nak yang warna purple tuh! Muafafafafafa~
Dah, sampai kat sini je celoteh saya. Dah takdo idea nak tulis apa lagi maa. Will be seeing you next time!! Jamata nee~

-WASSALAM-

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

Begitulah Pengakhiran Sebuah Penantian.

Assalamualaikum.
Ehem ehem , saya kembali lagi hari ini. Seperti yang anda ketahui, keputusan SPM 2010 baru sahaja dikeluarkan serta diumumkan semalam: 23 MAC 2011. Hmm, tak payah komen sebab saya juga merupakan salah sorg calon SPM 2010. Yang, boleh dikatakan errr , apa ya?? Agak gabra serta takut menantikan saat-saat getir ni. Yah, itu yang lebih tepat la. HAHA , err apa saya merepek ni? lol

Straight to the point, jujur dan tersangat jujurnya saya menyatakan bahawa saya teramat takut menantikan saat tibanya keputusan SPM dikeluarkan. Pergghh, tapi fedup gyle nak tunggu berbulan-bulan Dah la tak buat apa2 mase berbulan2 menanti result tuh. Tanam Anggur je la keje . Yaa, back to the point. 23 MAC 2011, saya bagaikan ARTIS popular , penuh kotak mesej saya dgn pertanyaan bertubi-tubi tntg SPM. Membuatkan saya semakin MENGGIGIL and says; Ape la diorg ni..owg tgh gelisah and gabra camni pun nak soal siasat bagai nak rak. Takde kesabaran langsung. HAHA, ni before saya dapat result lagi. After pertanyaan bertubi-tubi itu diajukan, saya pun memulakan langkah awal dengan menghantar mesej ke 15888 [talian atas line untuk check result SPM]. Almaklumlah, dah tak sabar mahu tahu result . Plus, sekolah saya berada di rantau lain. Memang tersangat jauh jaraknya, malah dipisahkan oleh Laut China Selatan. Perghh, malang sungguh insan macam saya ni kan. Pi carik sekolah yang jauh sangat daripada kampung halaman. Nak buat cmna lagi, bukan kah JAUH PEJALANAN, LUAS PANDANGAN. Banyak ilmu pengetahuan kita peroleh. Nahh!!!

Dah dah la merapu tuh, cukup eh. Hari ni kita nak post pasal result SPM la. HEHE. Ya, result SPM. Setelah 30minit menanti dengan sabar akhirnya pada suatu detik tuh saya dikejutkan dgn Ringtone mesej "BTD - Infinite" kegemaran saya tuh. Saya dengan sepantas kilat mencapai HP saya dan lihat nombor yg tertera.. OMG! 15888. Tanpa berlangah saya pun bukak la mesej tuh ...... Rupanya mesej tuh cakap camn, "Maaf, keputusan SPM hanya akan dibuka pada pukul 10.00am pada tarikh 23 Mac 2011." <-- lebih kurang cmni la. Pastu bila dah pukul 10 pagi, saya cuba lagi tapi balasan yang sama jugak. Pastu saya tak putus asa, dalam hati; "Apo kono diorg ni, baik tak payah buat kemudahan cmni" then after 10minutes saya cuba lagi sekali.. HAMPEH! Saya terima benda yg sama jugak. Aduhai, bengang gile aihhh masa tuh ! Mulut saya dah mula terkumat kamit mengutuk org2 yg mencadangkan idea check result gne sms ni. HAHA.  Dan sy mencuba utk kali terakhir.. Sempat gak la sy terfikir yg positif  masa tuh,"Aishh, sabo je la line ni..nasib baik bukan sy sorg je calon SPM yg tgh busy taip sms skang!" Hahaha . kelakar gak bila ingat balik. After a minute, ade mesej msuk kat inbox sy.. Tup tap tup tap, berdebar dah ni..Sy tarik phone perlahan2 DAN ... "Aduhai akak saya ni, buat saspen je!" Akak sy sibuk tanya dah dapat result melalui sms ka?? Sy pun cakap la tak dapat lagi. Rupanya dia dah dapat dulu , sebelum tuh dia busy mintak No. Angka Giliran sy. SABO JE LA ! Sy ni yg dah berkali-kali send msj tak sampai2 BUT akak sy sekali send je terus dapat!! Hampeh tol! Hehehe, tak kisah la. Nak tahu result sy? Hmm, agak mengecewakan bagiku namun bagi org lain result sy ni kelihatan sempurna . NO NO ! Sy bersyukur & redha dgn apa yg sy peroleh tapi yelah.. rasa kecewa tuh tetap ada. Result tak sampai target la katakan. HUHU. But, this is the best i get and i have to admit it, if and only if i being serious Studying since the first & I'm really sure i get the very excellent. Just GRIN AND BARE IT la . Life must go on kan??? :) 5A's is good enough for a person yg MALAS study mcm sy nih. huahuahuahua.. takpe la kan. Parjalanan kita masih jauh lagi laa.. Tabahkan hati ya for me and my BESTIES; Dini, Musfirah, Afifah, Amirah,Wan, Ratnah, Suhaidah, Hidayah, Leonetha, Ivy, Dinar, Amir, Asyraf, Qaushar, Bibi, Sazmer, Farid, Megat ETC . Congrats for our results!! 

Mana nak pegipasni eh?? Hmm, tu tak tahu lagi.. 


Hah, nampak pic kat atas ni !! Kita mesti pelajari sesuatu dari hidup kita! Sesuatu yg mampu mengubah hidup kita ke arah yg benar. Credit to all SPM candidates yg baru dapat result kat luar sana tuh; Jumlah A yg kita dpt tak menentukan kejayaan kita seumur hidup. Ia hanya sebagai bukti kelayakan serta penentuan hidup kita selepas SPM. Tak dapat A tak smestinya kita tak berjaya, apa yg penting, kita dah buat yg terbaik & hanya itulah yg terbaik kita mampu capai so, bersyukur la. Jika tak berjaya hari ni pasti hari esok. So, belajar la dpd kegagalan hari ni. that's the meaning of these pic. :)


Again, CONGRATULATIONS to all of the SPM's candidates.
GOOD JOB, WELL DONE!
~Keep up the good works~


Dah dah la tuh , tak usah dikenang lagi kisah lalu. Masa pantas berputar. Hargailah masa yg ada dgn membetulkan kesilapan lalu. Gagal sekali tak bererti gagal selamanya.. Banyak lagi ikhtiar lain yg boleh memberi kejayaan kpd kita , walaupun bukan kejayaan 100%. Kalau kita nak berjaya, kita kena la usaha. Dan setiap kejayaan pasti ada dugaannya. Jangan ingat semua org yg berjaya tuh sentiasa punyai masa hadapan yg cerah. Bcoz, ramai gak yang tersasar dari landasan dan menghancurkan masa hadapan mereka yg dah cerah tuh.GOODLUCK okay! :)


Wassalam.

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

Sinar Yang Dicari






Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~

Tabahkah Hatiku?

Assalamualaikum WBT.
Hai para blogger & follower ku.
Dah lama tak post kat blog ni. Terasa rindu pulak. Hari ni saya rasa lapang sangat-sangat dan kelapangan hati dan jiwa ini yang mendorong saya untuk berblog kembali. Ikutilah luahan hati seorang insan yang BARU SAHAJA kecewa dan bersedih ni. Dan, ambil la sebagai dorongan. :)


           Dalam perjalanan hidup ini seringkali kita merasa kecewa. Kecewa sekali. Sesuatu yang luput dari genggaman, keinginan yang tidak tercapai dan kenyataan yang tidak sesuai dengan harapan. Dan sungguh sangat beruntung andai dalam saat-saat tergoncangnya jiwa, masih ada setitik cahaya dalam kalbu untuk merenungi kebenaran. Masih ada kekuatan untuk melangkahkan kaki menuju majlis-majlis ilmu dan majlis-majlis zikir yang akan memberikan ketenteraman jiwa. Hidup ini ibarat belantara. Tempat kita mengejar pelbagai keinginan dan impian. Dan memang manusia diciptakan mempunyai kehendak serta mempunyai keinginan. Tetapi bukan semua yang kita inginkan dapat dicapai. Sesungguhnya tidak mudah menyedari bahawa apa yang bukan menjadi hak kita tak perlu kita tangisi. Banyak orang yang tidak sedar bahawa hidup ini tidak punya satu hukum: harus berjaya, harus bahagia atau harus-harus yang lain.
Betapa banyak orang yang berjaya tetapi lupa bahawa hakikatnya semua itu pemberian Allah sehingga membuatnya sombong dan bertindak sewenang-wenangnya. Begitu juga kegagalan sering tidak dihadapi dengan betul. Padahal dimensi tauhid dari kegagalan adalah tidak tercapainya apa yang memang bukan hak kita. Padahal hakikat kegagalan adalah tidak terengkuhnya apa yang memang bukan hak kita. Apa yang memang menjadi milik kita di dunia, samada rezeki, jawatan atau kedudukan, pasti Allah akan berikan. Tetapi apa yang memang bukan milik kita, kita tidak akan mampu miliki; walaupun ia nyaris menghampiri kita atau meskipun kita bermati-matian berusaha mendapatkannya.

"Tiada suatu bencana pun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (Luh Mahfuzh) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. (Kami jelaskan yang demikian itu) supaya kamu jangan berdukacita terhadap apa yang luput dari kamu, dan supaya kamu jangan terlalu gembira terhadap apa yang diberikan-Nya kepadamu. Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong lagi membanggakan diri.." (Surah Al-Hadid: 22-23)

Maka sudahlah, jangan kau tangisi apa yang bukan milikmu!


Tolonglah.. Janganlah Bersedih =D Mari Kita Senyum!
Jangan bersedih, Allah Maha pengampun dan Maha penerima taubat
Jangan bersedih, setiap sesuatu telah ada qada dan qadarnya
Jangan bersedih, kerana kelapangan pasti datang
Jangan bersedih, kerana rahmat Allah melimpah ruah
Jangan bersedih, memaafkan orang yang menyakiti itu lebih baik
Jangan bersedih, masih banyak lagi nikmat yang ada pada diri kita
Jangan bersedih, dunia ini tidak layak ditangisi
Jangan bersedih, banyak cara untuk mengusir kesedihan
Jangan bersedih, anggaplah celaan orang itu sebagai angin yang lalu
Jangan bersedih , hinaan tidak selamanya buruk
Jangan bersedih, pilihan Allah adalah yang terbaik
Jangan bersedih, selagi anda masih boleh berbuat baik kepada orang lain
Jangan bersedih, keranan banyak lagi jalan untuk meringankan musibah
Jangan bersedih, masih ramai orang yang menyayangi anda
Jangan bersedih, kerana masih ada kehidupan lain
Jangan bersedih, tanyalah dirimu tentang hari ini, kemarin dan esok
Jangan bersedih, kesedihan boleh merosakkan badan dan akal fikiran
Jangan bersedih, kerana hidup ini bukan untuk bersedih
Jangan bersedih, selagi anda beriman kepada Allah
Jangan bersedih, segala yang ada di dunia ini tidaklah berharga
Jangan bersedih, nikmatilah apa yang anda miliki sekarang
Jangan bersedih, boleh jadi cubaan ini adalah anugerah
Jangan bersedih, kerana anda berbeza dengan orang lain
Jangan bersedih, terkadang kesulitan mengandungi manfaat
Jangan bersedih, kehidupan ini lebih singkat dari yang kita jangkakan
Jangan bersedih, kesedihan akan membuatkan musuh anda gembira
Jangan bersedih, hadapilah kenyataan walaupun pedih
Jangan bersedih, kerana...segalanya akan berakhir..insya-Allah
 
وَلَا تَهِنُواْ وَلَا تَحۡزَنُواْ وَأَنتُمُ ٱلۡأَعۡلَوۡنَ إِن كُنتُم مُّؤۡمِنِينَ
Janganlah kamu bersikap lemah dan janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi (darjatnya) jika kamu orang-orang yang beriman. Surah Ali Imran : Ayat 139

SEKIAN, WASSALAM.

Salam 1 malaysia, kalau suka sila LIKE~